Retreat voor (aanstaande) ouders van een samengesteld gezin

Zaterdag 20 november t/m Zaterdag 27 november 2021

Wat is het heerlijk om verliefd te zijn en te voelen dat je samen verder wilt. Wanneer er uit een eerdere relatie ook kinderen zijn en je besluit samen te gaan wonen, vorm je een samengesteld gezin. Soms blijkt helaas dat dit niet eenvoudig is. Al is het verlangen naar nieuw geluk en een harmonieus liefdevol gezinsleven nog zo groot: 60 procent van de samengestelde gezinnen gaat weer uit elkaar.

Leven in een samengesteld gezin vraagt veel van alle betrokkenen. Een ex blijft altijd op de achtergrond aanwezig, de rouw over een overleden partner voelbaar en de kinderen zitten niet zomaar te wachten op de nieuwe samenstelling. Soms is het emotioneel zwaar en kunnen gevoelens als frustratie, verdriet, schuld en schaamte de kop op steken. Al deze ingewikkelde dynamieken geven spanning en al is de liefde voor je partner nog zou groot, soms vraag je je af waar je aan bent begonnen…

Herken jij je in deze situatie? Of sta je nog aan het begin van het avontuur van een samengesteld gezin, en wil je graag goed beslagen ten ijs komen? Dan is het goed te weten dat het heel helpend is om, samen met je partner of alleen, stil te staan bij de onzichtbare dynamieken die spelen in de onderstroom van een samengesteld gezin. Wil jij graag zicht en grip krijgen op deze dynamieken? Wil je leren hoe je steeds de verbinding met jezelf en elkaar kunnen hervinden wanneer het spannend wordt? Kom dan naar de speciale retraite week voor (aanstaande) ouders van een samengesteld gezin op een prachtig landgoed in Zuid-Frankrijk. Ondersteund door yoga- en meditatielessen voor wie wil.

Tijdens deze retraite doorloop je onder leiding van een team experts een speciaal programma. We bereiden de week voor met een individueel gesprek om je te helpen met het formuleren van jouw persoonlijke ontwikkeldoel. Aan het einde van de week kijken we hier evaluerend op terug. Als je naar huis gaat heb je zicht op de dynamiek van een samengesteld gezin en jouw plek daarbinnen. Je ontdekt wat jij / jullie belangrijk vinden in het nieuwe gezin. Je hebt handvatten die jou helpen om met lastige situaties om te gaan en om in verbinding met jezelf te blijven waardoor je lastige situaties beter aankan. Dit vergroot de slagingskans van het nieuwe samengestelde gezin!

Herken jij je in deze situatie en heb jij behoefte aan tijd voor jezelf en verbinding met gelijkgestemde mensen? Kom dan naar deze speciale retraite week op ons prachtige landgoed in Zuid-Frankrijk.

Het programma

We beginnen de dagen met yoga en meditatie voor de liefhebbers (óók heel geschikt voor iedereen die hier nog geen ervaring mee heeft) om vanuit het contact met je lijf daarna in de ochtend in te zoomen op de dynamieken van het samengestelde gezin.

In de middagen is er alle tijd voor individuele behandelingen (op aanvraag en tegen een meerprijs) en om te doen waar je zelf behoefte aan hebt. Zoals lezen, een (strand)wandeling of fietstocht maken, Carcassonne bezoeken, naar een wijnproeverij of door één van de pittoreske bergdorpjes struinen. Ook is er uiteraard de gelegenheid om op een ongedwongen wijze ervaringen en ideeën uit te wisselen met andere (aanstaande) stiefouders.

Na de avondmaaltijd komen we weer samen om te delen tot welke nieuwe inzichten en ervaringen we zijn gekomen en de dag passend af te sluiten. Tijdens de week worden heerlijke gezonde maaltijden verzorgd.

07.00 uur Optioneel: meditatie (zo t/m vrij)
07.30-08.30 uur Optioneel: hatha yoga (zo t/m vrij)
08.30 uur Ontbijt (op de dag van vertrek om 8 uur)
10.00 uur Ochtendprogramma
13.00 uur Lunch
na de lunch Vrije ruimte
18.00 uur Diner (ook op de aankomstdag)
20.00 uur Inzichten en ervaringen delen
20.40-21.00 uur Dagafsluiting

Aan het eind van de retreat mag je verwachten dat je:

 • Zicht en grip hebt op de dynamieken in de onderstroom van een samengesteld gezin, zodat je passend weet te handelen in lastige situaties;
 • Jezelf als lid van een samengesteld gezin en je plek in het samengestelde gezin hebt leren kennen en begrijpen;
 • Beter in staat bent kwetsbare thema’s die bij jou spelen ter sprake te brengen in contact met jouw dierbaren.

En als je ook deelneemt aan de yoga- en meditatielessen mag je daarnaast verwachten:

 • Meer ontspanning en een verbeterde lichaamshouding;
 • Meer fysieke en mentale balans;
 • Meer energie, doorzettingsvermogen, geduld en (zelf) compassie;
 • Meer bewustzijn van je ademhaling en hoe je dit in kan zetten om te ontspannen.

Het team

José Koster

José Koster is ouderschaps- en communicatiedeskundige. Zij traint en begeleid ouders met heel diverse achtergronden zodat zij zichzelf en de emoties die worden opgeroepen door en rondom het ouderschap beter kunnen begrijpen Het  is haar missie om ouders te helpen helpt om de verbinding met zichzelf als ouder, met hun kind en partner weer te kunnen (her)vinden.  José is supervisor en coach en heeft een praktijk voor o.a. ouderbegeleiding in Haarlem. Zij traint professionals in het werken in verbinding met ouders en schrijft zij vanuit het perspectief van de ouder.

Als biologisch ouder van 3 kinderen en stiefmoeder (en stief-oma) kent zij zelf ook het klappen van de zweep. Zij worstelde regelmatig met emoties die zij niet begreep, veroordeelde of  uit het veld sloegen. Naast deze (levens)ervaring maakt José gebruik van de inzichten van de psychologie van ouderschap van Alice van der Pas en Daniël Stern, en werkt zij met o.a. NLP, Transactionele Analyse (TA), Systemisch werk en Opvoedopstellingen.

josekoster.nl/

 

Jan & Cynthia van den Maagdenberg

Begin 2021 wordt een droom van Jan en Cynthia werkelijkheid: zij openen WAYA Mindful Holidays & Retreats in Domaine Saint Domingue in Narbonne. Deze prachtige plek willen ze graag delen met eenieder die behoefte heeft aan een moment van rust, ontspanning, bezinning, nieuwe inspiratie of meer verbinding. Om je daarin te faciliteren, bieden ze zelf yoga- en meditatie-lessen, healings, coaching en haptotherapie en werken ze samen met andere experts.

WAYA staat voor ‘welcome as you are’. Jan en Cynthia staan voor je klaar als je dat wenst, en geven je de ruimte die je nodig hebt. Ze heten jou graag welkom, welkom zoals je bent.

 

Domaine Saint Domingue en omgeving

Lees hier meer over de plek waar je verblijft, Domaine Saint Domingue, en klik hier om te zien wat er op het domaine en in de omgeving te zien en te doen is.

Prijzen

Eigen kamer € 1.399,00
Gedeelde tweepersoonskamer € 1.199,00

Data in 2021

Zaterdag 20 november 16.00 uur tot zaterdag 27 november 10.00 uur.

Wat is er naast het programma bij de prijs inbegrepen

 • 7 overnachtingen in een luxe accommodatie, een serene tweepersoonskamer met ensuite badkamer en toilet;
 • Handdoeken en beddengoed zijn aanwezig;
 • Gebruik van de tuin en de twee zwembaden;
 • Welkomstdrankje, gezonde snack en diner bij aankomst;
 • 3 vegetarische maaltijden per dag en onbeperkt fruit, water, thee, koffie en tussendoortjes;
 • optioneel: begin en eind van de week een analyse van je lichamelijke en mentale / emotionele gezondheid met de Healy (meer over de Healy lees je hier);
 • optioneel: dagelijks een behandeling met frequentietherapie twv € 75;
 • 1 massage (meer massages mogelijk tegen meerprijs);
 • Vrij gebruik van yogamatten en meditatiekussens;
 • Uitgebreid ontbijt op de dag van vertrek;
 • Transfer van Airport Montpellier Méditerranée of TGV station Narbonne;
 • Een goodie bag bij vertrek met daarin o.a. wat te eten en drinken voor onderweg.

Wat is er op locatie mogelijk en niet bij de prijs inbegrepenThe living room

 • Extra coachingsgesprekken (evt op basis van haptonomie, lichaamswerk);
 • Extra massages.

Waar je zelf nog aan moet denken

 • De reis naar Airport Montpellier Méditerranée, TGV station Narbonne of Domaine Saint Domingue in Narbonne;
 • Een reis- en annuleringsverzekering.

Wanneer gaat de retreat door

De Retreat voor (aanstaande) ouders van een samengesteld gezin kan alleen doorgeen bij een minimum van 7 deelnemers. Als er in de tweede helft van september 2021 nog geen 7 inschrijvingen zijn, wordt de retreat geannuleerd en worden de gedane aanbetalingen teruggestort.

Het maximum aantal deelnemers is 10.

Contact en aanmelden

Heb je nog vragen, dan vind je hier onze contactgegevens en een contactformulier, of gebruik de WhatsApp button rechtsonder. Wil je jouw plek reserveren, download dan hieronder het aanmeldformulier en stuur dat ingevuld en ondertekend naar ons terug.

Aanmeldformulier Retreat voor ouders – Eigen kamer

Aanmeldformulier Retreat voor ouders – Gedeelde tweepersoonskamer

 

Domain de St Domingue

 

Copyright 2021 Contact Privacyverklaring Boon Webdesign

× WhatsApp contact